Information om faktura för december månad

Under kommande period kommer trycket att öka hos Kundservice för att få rådgivning och stöd i samband med att fakturan för december dyker upp.

Elpriset för december är det högsta någonsin i hela Sverige. Under hösten som också inneburit högt tryck på Kundservice där många ha haft behov av stöd och rådgivning med att förbereda sig för vinterns höga elpriser. Till exempel genom tips på energibesparande åtgärder samt att sätta av pengar för att kunna klara av vinterns förväntade höga elfakturor.
Många har rörligt elpris som varierar månad för månad och kan vara olika beroende på var du bor i Sverige. Själva elkostnaden påverkas också av hur mycket el som förbrukas.


Frågor och svar:

När kommer min elfaktura för december?

Elfakturorna för privatpersonerna produceras i början av vecka 2. Innan vi kan fakturera måste elnätsbolagen skicka mätvärden för kundens förbrukning i december månad.

När kan jag se min elfaktura för december?
När fakturan är producerad kan du se den på Mina sidor och i appen. Observera att första dagen ser du bara beloppet, dagen efter kan du också öppna den.

Kan jag se beloppet innan fakturan är producerad? 
Beroende på vad du har för elavtal kan man räkna på olika sätt. Om du har ett rörligt elavtal med månadssnittpris är en riktlinje att om du förbrukat 2500 kWh blir kostnaden cirka:

Elområde 1: ca 6900 kr
Elområde 2: ca 7000 kr
Elområde 3: ca 9400 kr
Elområde 4: ca 9500 kr

Observera att kostnaden är uppskattad och beror helt på din förbrukning och vad du har för avtalat elavtal. Elnätskostnad tillkommer från ditt elnätsbolag. För kunder som har timpris kan elpriset vara högre eller lägre beroende på hur man optimerat sin elanvändning.

Vad gör jag om jag inte kan betala min faktura?
Vi rekommenderar att man alltid försöker betala av så mycket man kan på fakturan. I vissa enskilda fall erbjuder vi anstånd som längst i 30 dagar till privatpersoner för att kunna betala fakturan senare. Sådana lösningar tar vi i direkt dialog med den kund som det berör. Kontakta vår kundservice om du har frågor kring detta, snabbast svar får du just nu via vår chatt.

Skellefteå Kraft Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.