Nattaxa

Är elen billigare på natten med ett rörligt avtal? Tjänar man på att till exempel ladda sin bil under natten?

Kommentarer

 • Hej Henrik,

  Tack för din fråga.

  Elpriserna ändras varje timme och är oftast billigare under natten. I slutet av månaden drar man ut ett snittpris vilket är vad du betalar på din faktura.

  Däremot finns det ett tillval som kallas timme för timme där man fakturerar med timpriser. Timme för timme-tillvalet är sedan 1 februari 2022 kostnadsfritt. Om du väljer det så tjänar man oftast på att använda elen på natten.

  Med vänlig hälsning,

  (Uppdaterad )
 • Jag har vanligt  avtal med "rörligt" pris, vad det nu är? Gissar att det är ett pris som baseras på  Nordpools pris som ändras timme för timme. Ofta lägre på natten än på dagen. Ur detta beräknar ni ett medelpris för hela månaden. Lägger på skatter, vinst mm. Och fakturerar mig medelpriset som Rörligt??

  Det innebär att jag inte tjänar något på att tvätta nattetid, eller dagar då Nordpools pris är lågt. (Om jag inte har ett speciellt tim-avtal ??)
 • Hej Lars.

  Spotpriserna varierar varje timme och vårt rörliga elpris är ett snitt över hela månaden.

  När du har vårt rörliga avtal så varierar priset en gång per månad och vi får veta priset en månad i efterhand när genomsnittet för alla våra kunders förbrukning under dygnets alla timmar och kostnaden för den aktuella timmen har räknats ut.

  Det finns två varianter av rörligt. Den vanligaste formen är vårt rörliga elpris som varierar en gång varje månad. Det andra är att man handlar elen enligt sin egen förbrukning timme för timme. Detta sätt är att rekommendera om man har möjlighet att styra sin förbrukning, att nyttja elen när den är som billigast.

  De avgifter som tillkommer i rörligt avtal och timme för timme är elcertifikatsavgift( som är rörlig), påslag, elpris och moms. Timme för timme-tillägget är sedan 1 februari 2022kostnadsfritt.

  Med vänliga hälsningar,
  (Uppdaterad )
 • Jag har valt ett rörligt elpris. Då förmodar jag att jag har rörligt elpris som varierar en gång varje månad.
  Om jag förstår det korrekt så kan jag inte på verka min elkostnad mer än att minska min förbrukning. Med andra ord, så påverkas inte min kostnad genom att skjuta på t.ex användning av tvättmaskin, diskmaskin m.m till en dag då dagspriset är billigare. Det finns alltså inte någon vinst alls genom att hjälpa till att minska elförbrukningen när den är som högst i landet.
  Har jag förstått detta rätt?
 • Hej Thord.

  Tack för din fråga.

  Med vårt rörliga avtal så varierar priset en gång per månad och är genomsnittet av alla våra kunders förbrukning under dygnets alla timmar för den aktuella månaden. Priset får vi veta en månad i efterhand när genomsnittspriset har räknats ut.
  Genom att nyttja elen när den är som billigast med vårt rörliga avtal så påverkar du snittet för alla våra kunder.

  Vi skulle vänligen behöva be dig att istället kontakta oss på något av nedanstående sätt för att vi ska kunna hjälpa dig vidare.

  Chatta med oss: www.skekraft.se.
  Mejla till kundservice@skekraft.se.
  Ringa oss på 0910-772550.

  Detta är på grund av att vi kommer behöva be dig om ditt personnummer eller kundnummer och detta är en offentlig sida.

  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.