Till senaste kommentaren

Hur gör jag om jag vill ha timme för timme avtal på mitt rörliga avtal?

Timme för timme är sedan 2023-10-01 ett eget avtal.

För dig som är kund, logga in på Mina sidor eller i appen, gå in under ditt avtal och välj "Teckna om". Välj elavtalet Timpris.

Är du redan kund med en pågående rabattperiod behöver du kontakta oss för att teckna timavtal och behålla dina nuvarande rabatter.

Om du tecknar avtalet timpris behöver du en elmätare som kan läsa av din elförbrukning varje timme. Ditt elnätsbolag har 3 månader på sig att bekräfta timmätning/byta ut din elmätare kostnadsfritt. Om det krävs ett mätarbyte kan vi inte garantera start tidigare eftersom det hänger på nätbolaget.

Tjänsten startar när vi fått bekräftelse från elnätsbolaget att anläggningen är timmätt och vi skickar då en bekräftelse till dig med startdatum för tillägget.
Därefter kommer vi att fakturera dig för din förbrukning timme för timme.

Det är viktigt att tänka på att avtalsformen inte passar alla.

Timavtalet riktar sig till villaägare som är engagerade i elpriset och följer prisutvecklingen noggrant dagligen för att planera elanvändningen i hemmet.
 
Fördelar med timavtal
Timavtal kan vara fördelaktigt i och med att du kan se exakt hur priset på el varierar från timme till timme.

Det kan ge dig inblick i när du kan öka eller minska din elanvändning i hemmet genom att exempelvis tvätta, diska och ladda elbilen under den tid på dygnet då elpriset är som lägst.

Elpriset följer du på Nord Pool, nordiska elbörsen, där man vid lunch dagen innan kan se morgondagens timpriser.

Då ska du inte välja timavtal
Om du inte är intresserad av att följa elprisets utveckling och planera din elanvändning efter dygnets mer prisvärda timmar, då bör du inte välja timavtal.

Den här avtalsformen kan istället då riskera att göra elkostnaden högre för dig. Tillvalet innebär att man behöver följa elpriset på daglig basis.
Skellefteå Kraft Kundservice

Kommentarer

 • Vi har el element  och är hemma dagtid.
  2 personer, ingen elbil men är intresserad av att följa timpriset.
  Förbrukar 25000 KWH/ år.
  Men kan vi verkligen tjäna på timpris?
  Kan man byta tillbaka till rörligt om man har valt timpris? Läste någonstans att man var fast på timpris om man en gång valt det.
 • Hej Kjerstin,

  tack för dina frågor.

  Det är väldigt svårt att på förhand säga om du kommer att tjäna på att vara timdebiterad eller ej. Det som är viktigt att känna till är att det kräver av dig som kund att du är mycket aktiv själv i att hålla koll på timpriserna och styra så mycket som möjligt av din förbrukning till billigare timmar.

  Om du tecknat timme för timme-tillägg och är timdebiterad kan du hos oss välja att återgå till ett ordinarie rörligt avtal om du skulle vilja det. Läs gärna mer om detta här: https://kundforum.skekraft.se/org/skelleftea-kraft/d/andra-fran-timdebitering-till-vanligt-rorligt-pris/

  Med vänliga hälsningar,
 • Hej ! Jag har en digital elmätare redan,måste den bytas mot en ny
  ​vid timavläsning ?
 • Hej Stefan,

  Tack för din fråga.

  Om man redan har en timavläst mätare behöver den inte bytas ut.

  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.