Till senaste kommentaren

Hur gör jag om jag vill ha timme för timme avtal på mitt rörliga avtal?

För dig som är kund, logga in på Mina sidor och i appen och välj elavtalet rörligt elpris (som är en förutsättning) och tillval Timme för timme.

Har du inte en timmätt elmätare är det ditt nätbolag som byter din mätare på uppdrag av oss. Elnätsföretaget där du bor har då tre månader på sig att byta ut elmätaren.

När elmätaren är bytt kommer du från närmaste månadsskifte att få en faktura där du betalar för din faktiska förbrukning varje timme.

Det är viktigt att tänka på att tillvalet inte passar alla.

Tillvalet riktar sig till villaägare som är engagerade i elpriset och följer prisutvecklingen noggrant dagligen för att planera elanvändningen i hemmet.
 
Fördelar med timme för timme
Timme för timme kan vara fördelaktigt i och med att du kan se exakt hur priset på el varierar från timme till timme.

Det kan ge dig inblick i när du kan öka eller minska din elanvändning i hemmet genom att exempelvis tvätta, diska och ladda elbilen under den tid på dygnet då elpriset är som lägst.

Elpriset följer du på Nord Pool, nordiska elbörsen, där man vid lunch dagen innan kan se morgondagens timpriser.

Då ska du inte välja Timme för timme
Om du inte är intresserad av att följa elprisets utveckling och planera din elanvändning efter dygnets mer prisvärda timmar, då bör du inte välja Timme för timme.

Det här tillvalet kan istället då riskera att göra elkostnaden högre för dig. Tillvalet innebär att man behöver följa elpriset på daglig basis.
Skellefteå kraft Kundservice

Kommentarer

 • Vi har el element  och är hemma dagtid.
  2 personer, ingen elbil men är intresserad av att följa timpriset.
  Förbrukar 25000 KWH/ år.
  Men kan vi verkligen tjäna på timpris?
  Kan man byta tillbaka till rörligt om man har valt timpris? Läste någonstans att man var fast på timpris om man en gång valt det.
  Kjerstin
 • Hej Kjerstin,

  tack för dina frågor.

  Det är väldigt svårt att på förhand säga om du kommer att tjäna på att vara timdebiterad eller ej. Det som är viktigt att känna till är att det kräver av dig som kund att du är mycket aktiv själv i att hålla koll på timpriserna och styra så mycket som möjligt av din förbrukning till billigare timmar.

  Om du tecknat timme för timme-tillägg och är timdebiterad kan du hos oss välja att återgå till ett ordinarie rörligt avtal om du skulle vilja det. Läs gärna mer om detta här: https://kundforum.skekraft.se/org/skelleftea-kraft/d/andra-fran-timdebitering-till-vanligt-rorligt-pris/

  Med vänliga hälsningar,
  Emma Kundrådgivare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.